vv Brielle B1 wint landelijke Bekerfinale in thriller tegen Spartaan’20 B1. (foto’s)

Bekerfinale 4BRIELLE – Het is VV Brielle B1 gelukt om de bekerfinale afgelopen zaterdag 6 juni, op het terrein van DWO in Zoetermeer, winnend af te sluiten.Een groep van pak ‘m beet 20 jongens hebben het voor elkaar gekregen om deze unieke prestatie neer te zetten. Zij wonnen namelijk voor het eerst in de geschiedenis van Brielle, en groter, van Voorne-Putten de KNVB beker voor landelijke teams in West 2.

 

Het is een indrukwekkend lijstje wat VV Brielle B1 afgewerkt heeft voordat zaterdag de bekerfinale gespeeld kon gaan worden.In de poulefase versloegen ze: SVV (4de div), Jodan Boys (3de div) en Alexandria (2de div). Daarna werden resp. Spijkenisse (2de div), Westlandia (3de div) en Haaglandia/Winston (2de div) aan de zegekar gebonden.

 

De wedstrijd zelf was erg spannend. VV Brielle B1 kwam na 20 min op een 1-0 voorsprong na een doelpunt van Casper Bredius.Vlak voor rust maakte Spartaan’20 gelijk, nadat eerder topscorer Casper Bredius was uitgevallen.Na rust werd de wedstrijd een ware thriller. Spartaan’20 kwam door een schitterende vrije trap op 1-2.

 

In blessuretijd wist VV Brielle toch nog de gelijkmaker te produceren doordat aanvoerder Bjorn Wagenaar onreglementair werd getackeld in het strafschopgebied.Deze strafschop wist hij zelf te verzilveren, waardoor men was aangewezen op een stafschoppenserie.Die ging gelijk op na de eerste 5 strafschoppen. De stand was toen 4-4. Bij 5-5 stopte Job Pieterson, die ziek in het doel stond, de zevende strafschop van Spartaan’20. Hierna schoot hij zelf de KNVB Beker in Brielse handen.

 

Bekerfinale 4

Bekerfinale 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Dit bericht is geplaatst in Brielle spreekt, Nieuws and tagged , , , , , , , , . Bookmark deze pagina.
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = ten

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>