When the shit hits the fan…..

BRIELLE –

 

Beste Piet,

 

Oh, oh, oh, wat heb jij een slagveld aangericht met je stuk over vv Brielle, ik ben werkelijk waar van de ene in de andere verbazing gevallen. Al had ik vrij kort willen reageren na jouw brief, dan werd me dat bijna onmogelijk gemaakt, doordat er elke dag wel “iets” veranderde aan de situatie. De eerste 48 uur na jouw brief, waren echt onbeschrijfelijk. Ladingen stront kreeg ik over me heen, niet normaal. En de grootste oorzaak zit hem volgens mij in het feit, dat mensen bij de eerste woorden van kritiek, verblindt door woede  de rest van de tekst niet meer lezen, en hun conclusie getrokken hebben.

 

Het begint al met het feit dat de brief AAN mij gericht is en niet DOOR mij geschreven. Een klein nuance verschilletje waar “even” aan voorbij wordt gegaan. Maar waarschijnlijk omdat wij het altijd zo eens zijn, ziet men mij als een verlengstuk van Piet, of zoals al eerder gezegd, Piet is Leen, Leen is Piet. Over dat alles met elkaar eens zijn kom ik straks nog even terug als ik wel op de details van jouw betoog inga. Want dat werd ons dan ook verweten in de anonieme brief van “Antoine Trucage”, wij hebben geen feitenkennis, zijn alleen maar op eigen gewin uit, en hebben nog niets bereikt in ons leven, en Oja dat was de mooiste, ga eerst eens wat doen voor de vereniging voordat je kritiek levert!!

 

Over die ingezonden brief van Antoine kan ik maar één ding zeggen, of laat ik iemand van de vereniging citeren die dit zei over de brief: “Ik heb nog nooit zo’n slechte ingezonden brief gezien…”. En eigenlijk wil ik er verder ook niets meer over kwijt, geen enkel argument wordt weerlegt, er wordt alleen op de man af gespeeld, en nog maar eens heeft men mijn ballen onderwerp gemaakt van een discussie. Ik begin de beroemdste ballen van Brielle te krijgen, en weet je Antoine, je kan ze eerdaags een keer kussen…..

 

Ook moet ik nog even kwijt, dat WIJ van Brielle.Nu, al jaren roepen dat het podium voor iedereen is. Ingezonden brieven worden van te voren gescand op normen en waarden en worden dan altijd geplaatst. Voldoen ze niet aan de normen en waarden die de redactie bewaakt, dan wordt de brief met commentaar teruggezonden. Zowel de brief van Piet, als die van Antoine voldoen aan die voorwaarden en zijn dus geplaatst. Begrip heb ik voor het feit dat vv Brielle zich druk maakte over het feit dat hyperlinks naar deze verhalen voorop de website van de clubwebsite stonden vermeld. Vandaar dat dit blok van Brielle.Nu, verdwenen is. Dat betreuren wij, maar wij zijn een nieuwssite en doen niet aan censuur. Dat zal het AD ook wel eens overkomen, dat een abonnee opzegt door een mening.

 

Tot zover alle shit die in de rondte is geslingerd. Dus nu Piet, let even goed op, nu ga ik MIJN mening aan het digitale papier toe vertrouwen. Laat ik in de eerste plaats zeggen dat ik als oud-Wit-Rood-Witter, hartstikke trots ben op de mooie vereniging vv Brielle. Ik heb altijd de fusie toegejuichd, en al jaren roep ik dat SC Voorne en WRW in de parktijk allang gefuseerd waren. Daar komt bij dat we nu een waanzinnig complex hebben, waar heel veel bezoekers met grote jaloezie naar kijken. En dan Piet, jouw betoog. Ik heb hem vele keren gelezen en ik begrijp de strekking van jouw verhaal, ik had alleen de bewoording anders gekozen.

 

Er staan zeker ook veel positieve zaken in jouw brief Piet, maar die lijken totaal onder gesneeuwd door de uiteindelijke rode draad die jij gekozen hebt. De discussie die jij op gang wil brengen is een discussie die eigenlijk al jaren speelt:  “Wat zijn de ambities van de club, en hoe wil je deze doelen bereiken?”. In jouw ogen zou je met eigen jeugd een stabiele eerste/tweede klasser kunnen zijn, en daarmee een club blijven met een “herkenbaar gezicht” voor zijn leden en toeschouwers. Aan de andere kant van die medaille staan de aanhangers van het “grote geld” en die kiezen voor het hoogst haalbare, met of zonder eigen jeugd.

Het dagelijks bestuur heeft na de discussies voort gekomen uit jouw brief ingezien dat er binnen de club veel onduidelijkheid bestaat/bestond over het beleid en de ambities.Mijn complimenten aan het dagelijks bestuur voor de “volwassen reactie” in de vorm van een brief gericht aan de leden , en een verademing t.o.v. alle shit die door mensen werd uitgesproken die zogenaamd insiders en woordvoerders van de club waren.

 

En wat vind ik Piet? Ik ben een bevooroordeeld persoon in deze. Ik ben leider van een groep B-junioren waarvan er in mijn ogen een flink aantal, mits consistent in hun prestaties, de A-selectie zouden moeten halen. Of ze die kans krijgen?? Ik heb geen flauw idee. Als ik kijk naar de talenten uit het tweede, en hun onvrede beluister, zou je haast denken dat dat niet het geval is. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Ik ben het met het bestuur eens dat het niveau vereist voor de A-selectie, in de jeugd nog lang niet breed genoeg is. Daar valt nog veel te winnen. Mijn gevoel zegt in ieder geval dat ik een voorstander ben van het kamp eigen jeugd en gezicht binnen de club, maar ik respecteer de mening van het andere kamp. Consequenties horen bij elke keuze. Talenten die door deze keuzes weglopen, horen daarbij, wat ik dan uiteraard betreur.

 

Ik heb de afgelopen weken ook veel mensen gesproken die het roerend eens waren met jouw brief. Één reactie was: “Dat is niet alleen de mening van Piet, maar ook van 900 leden…!”. Dat moet toch wel een signaal zijn voor het bestuur. Dat signaal is opgepakt in de eerder genoemde brief, maar ik hoop echt dat het daar niet bij blijft. Misschien dat door de grote van de club, de signalen niet meer zo goed door komen vanuit de leden, maar nu je weet dat het er is, lijkt een brief niet genoeg

 

En nu Piet, hoe nu verder? In een vereniging waar ook veel vrijwilligers werken, is het haast onbegonnen werk om een kritisch stuk te schrijven over het reilen en zeilen van een club. Ik weet dat er ook veel geld in omgaat, en hoe daar mee om wordt gesprongen mag best wel kritisch gevolgd worden. Ik ben ervan overtuigd dat je alles met oprechte betrokkenheid hebt geschreven, en dat de club je aan je hart gaat. Ook de mensen op vooraanstaande plekken binnen de club moeten in het oog houden dat niemand “groter is” dan de club. VV Brielle wordt gevormd door alle leden, van groot naar klein van jong naar oud, door vrijwilligers, door betaalde krachten, iedereen heeft een unieke rol. Iedereen heeft ook een mening, ook wij hebben 1000 bondscoaches, en elke mening, hoe kritisch ook, verdient RESPECT. Iets wat ik gemist heb in deze hele discussie.

 

Piet, ik moet de hand ook een beetje in eigen boezem steken. Mijn voorzet, om iets over de plaatselijke vv Brielle te schrijven, heb jij met een Neeskens-penalty keihard binnengeschoten. Zoals bij de penalty van Neeskens tegen Duitsland in de finale van het WK in 1974, heeft het het nodige stof doen opwaaien. Nu de stofwolken zijn neergedaald en ik alles inventariseer, moet ik met klem verzoeken om als volgend onderwerp de Boksschool uit Zwartewaal te vermijden…….

 

Met vriendelijke groet,

 

Leen van der Reiden

(die van die foto met die grote ballen)

 

Cover

 

 

Comments

comments

Dit bericht is geplaatst in Brielle spreekt, Columns, Nieuws and tagged , , , , , . Bookmark deze pagina.
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + seven =

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>