Beste Leen en Piet, (Ingezonden)

schrijven

BRIELLE –

 

Beste Leen en Piet,

 

Al enige tijd volg ik jullie stukjes… Over het algemeen amusant, maar nu begint het toch een ander effect te krijgen…

 

Jullie laten je uit over zaken waar jullie geen verstand, inhoudelijke kennis en feiten van hebben.

 

Prima, het land der vrijheid van meningsuiting! Gooi het eruit! Veroordeel alles en schop er tegen aan!

 

Weet je wat ik nu graag zou zien?! Geen woorden, maar daden!

 

Het tomeloze gelul, de ellenlange epistels zonder uitkomst of direct resultaat… Ulgh… Kotsmisselijk wordt ik ervan!

 

Jullie zijn beiden geschikt voor de politiek, alleen missen jullie de ballen om er ook echt voor te gaan staan.

 

Nu menen jullie zelfs inzage en kennis te hebben van reilen en zeilen binnen een vereniging of gemeente! Wat of wie is jullie bron? ( regel 1 in het land der journalistiek) en niet van horen zeggen…

 

Met weemoed terug kijken naar het verleden… Toen was alles mooi, gezellig en veul beter! Zijn jullie niet gewoon gestopt met ontwikkelen?

 

Waarom bekritiseren jullie vooruitgang, ontwikkeling en prestatie gericht beleid? Maakt het jullie onzeker? Bang om niet aan de harde eisen te kunnen voldoen, die de maatschappij vandaag de dag aan ons stelt?

 

Piet, je schrijft in anonimiteit… Mag! Maar als het je ECHT allemaal zou raken en je zou ECHT iets willen verbeteren zou je toch vol trots je naam, leeftijd en woonplaats van de daken schreeuwen! Waar is het patriottisme gebleven? En verwar patriottisme alsjeblieft niet met een olifant die door een porseleinen kast loopt… Jullie missen de met rook gevulde en naar bier stinkende cafés, het ongegeneerd kunnen roddelen over de persoon die naast je staat aan de bar… Die goede oude tijd! De tijd waar iets zeggen nog geen consequenties had.

 

Het tijdperk der anonimiteit is voorbij piet! Sociale media is openbaar! De illusie gebruik te kunnen maken van de moderne manier van communiceren op de manier van een ,niet met naam onder tekende, handgeschreven brief? Hoe hypocriet! Wat dat betreft kan je nog een voorbeeld nemen aan leen! Hij schrijft ten minste nog zijn naam onder eigen zijn stukken! Stukken die overigens dezelfde functie hebben als een ordinaire voetbalschoen… Om te schoppen!

 

Leen, een van jou spreuken van de dag van 6 maart jl. is: ‘ de belangrijkste dingen worden in stilte gezegd.’ Mag ik hier uit op maken dat alles wat jij er uit blaast niet belangrijk is? Wat is dan het nut?

 

Is het tijd verdrijf? Ontwikkeling van jullie ondergewaardeerde creatieve kant?

 

Ik vraag me af waar jullie zijn blijven hangen? Het moet zijn ergens tussen de tijd dat we nog mensen hadden met idealen en daar alles voor deden, tot de dood aan toe, en het tijdperk dat we via sociale media zonder er over na te denken alles maar op het internet kletteren, met als doel roering te veroorzaken, zonder dat enkele vorm van vooruitgang of verbetering noodzakelijk wordt geacht!

 

Beste heren, de wereld veranderd en is hard! Waar betaald wordt, worden er eisen gesteld, waar beleid wordt gevoerd, is er behoefte om mee te denken en niet om te schoppen, nostalgie is iets om te koesteren en niet om in te blijven hangen!

 

Ik lees alleen maar kritiek op mensen die daadwerkelijk IETS doen! Schrijven jullie uit jaloezie of uit het verlangen ook zo te kunnen zijn?

 

Beste leen en piet, ik stel voor… Leg de pen in de la, neem actie en schrijf pas als je iets bereikt hebt!

 

Volledig anonieme schrijver

(gemaild onder de naam Antoinne Trucage)

 

 

Comments

comments

Dit bericht is geplaatst in Brielle spreekt, Ingezonden, Nieuws and tagged , , , , . Bookmark deze pagina.
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + = six

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>